Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با میلاد باسعادت امیرالمؤمنین شب شعر آیینی «غزل ارادت» با حضور عبدالجبار کاکائی، ناصر فیض و حمیدرضا شکارسری برگزار شد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، همزمان با ایام ولادت امام علی علیه السلام (ع) و روز پدر، کانون ادبی خانه فرهنگ سلام فرهنگسرای گلستان شب شعر آیینی «غزل ارادت» را برگزار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عبدالجبار کاکائی، ناصر فیض و حمیدرضا شکارسری میهمانان ویژه این محفل ادبی بودند و جمعی از شاعران جوان نیز در حضور این اساتید سروده‌های خود را به امیرالمؤمنین تقدیم کردند.

کاکائی در ابتدای این جلسه در سخنانی گفت: خیلی خوشحالم که این جمع را در فرهنگسرای گلستان می‌بینم. این نشست برای تکریم شعر آیینی برگزار می‌شود و از این جهت لازم است که به نکته‌ای دراین خصوص اشاره کنم. در ادبیات مرسوم آیینی روزگار ما و در توصیف پیشوایان دین، اولیا و ائمه می‌بینیم که توصیف فیزیکی شخصیت آنان پیشی می‌گیرد. این موضوع به ویژه در کم‌تجربه‌ترها بیشتر دیده می‌شود.

وی ادامه داد: دقت داشته باشید هرچه قدر که بخواهیم در توصیف شمایل و شخصیت فیزیکی ائمه تلاش کنیم، باز هم زیر بلیط نظامی قرن ششم هستیم. او در توصیف شمایل خسرو و شیرین، پادشاه، اشراف دربار و ... چنان حماسه‌آفرینی ادبی کرده است که زبان همه قاصر است. این موضوع در حالی است که وقتی نظامی به مدح پیامبر اسلام می‌رسد، از زاویه‌ای دیگر به او می‌پردازد.

کاکائی با اشاره به رسالت شعر آیینی گفت: خوب است از مولانا یاد بگیریم که چگونه شمس را توصیف می‌کند؛ او نگاهی به قد و قواره شمس ندارد بلکه معنویت و بعد روحانی او را در اشعارش تجلی می‌بخشد. امیدوارم شعر آیینی ما بیشتر در عمق حرکت کرده و دقیق‌تر بتواند به ابعاد معنوی و روحانی معصومین و ائمه علیهم السلام بپردازد.

وی هم‌چنین یکی از سروده‌‌های خود در مدح امیرالمومنین را خواند.

از پدرم اسمشُ یاد گرفتم
وقتی چشام به روی دنیا وا شد
هنوز تو قنداقه بودم یاعلی
گفت و منُ بغل گرفت و پاشد

تو عالم بچگی و سادگی
وقتی غمی دنیامُ تاریک می‌کرد
پدر می‌گفت یا علی و پا می‌شد
منُ به آسمونا نزدیک می‌کرد

زمزمه یاعلی و یاعلی
از رگ مادرم تو خونم می‌ریخت
شبای تشنه وقتی شیرم می‌داد
طعم علی روی زبونم می‌ریخت....

ناصر فیض دیگر مهمان ویژه این جلسه نیز یکی از غزل‌های خود را به همه پدران تقدیم کرد.

مثل کوهی تکیه می‌کردی به غیرت‌مندی‌اش
آفتابی داشتی در سایه فرزندی‌اش

قطره اشک تو می‌شد موجی از دریای غم
بود لبخندت ولی سرمایه خرسندی‌اش

با محبت با تو بر یک سفره می‌گسترد دل
نگسلد تا مهربانی با تو خویشاوندی‌اش

یک پدر، کوه است، در طوفان غم‌های بزرگ
کی شود کم ذره‌ای از شوکت الوندی‌اش

چون پدر در مهربانی‌ کیست این حد بی‌دریغ
فرق دارد مهر او فارغ ز چون و چندی‌اش

نیست در عالم به نیرومندی‌اش
اما پدر با عطوفت می‌شود تعریف، نیرومندی‌اش

عشق فرزندی کجا و داستان عاشقی
می‌شود گم، عشق در آیینه دل‌بندی‌اش....

براساس این گزارش، زهرا بوالحسنی، سهیلا سبزه‌کار، صغری دلداده بارانی، مسعود لواسانی، صبا کاشانی، اصغر علی کرمی، رضا مهدی‌زاده، مهدی برقیعی، بهرام ابراهیمی و ... از دیگر شاعرانی بودند که در شب شعر آیینی «غزل ارادت» سروده‌های خود را به ساحت مقدس امام علی علیه السلام تقدیم کردند.

شب شعر آیینی "غزل ارادت" برگزار می‌شود72 شعر درباره سردار سلیمانی در مجموعه "حاج قاسم فرزند روح الله" منتشر شد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امام علی ع شعر امام علی ع شعر شب شعر آیینی ناصر فیض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۷۲۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»

ناصر چشم‌آذر در نیمه اردیبهشت سال ۱۳۹۷ به‌شکلی ناگهانی چشم از جهان فروبست؛ او یکی از پایه‌های استوار موسیقی پاپ و همینطور موسیقی فیلم در ایران بود و توانست با هوش و ذوق سرشارش آثار ماندگار زیادی از خود بر جای بگذارد. او عاشق ایران بود و این تعهد و تعلق به خاک کشورش را هم در زندگی و هم در آثارش به عینه رواج می‌داد و از ارائه تصویری مصفا و پاک از ایران لکنت نداشت.   در این مصاحبه که ما بخشی از آن را برای شما انتخاب کرده‌ایم، ناصر چشم‌آذر با بیان خاطرات جالبی از حضورش در پروسه ساخت موسیقی‌متن فیلم سینمایی «ای ایران»، تصویر واضحی از علاقه و عشق خود به میهن را برای ما بازگو می‌کند که در کمتر هنرمندی در این روزگار حتی رد کم‌رنگی از آن وجود دارد!   کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جنجال شعرخوانی علم الهدی درباره منیژه از تریبون نماز جمعه /مشاوران شما بیت هایی بهتر از شاهنامه را می توانستند پیدا کنند
  • (ویدئو) روایت زنده‌یاد ناصر چشم‌آذر از ساخت موسیقی متن فیلم «ای ایران»
  • سیل توصیف از گل شهاب: وحشیانه، غیرمعقول و تاریخی!
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • لغو مراسم آیینی سنتی کومسای در هورامان کردستان به دلیل بارندگی
  • روسیه تصمیم فرانسه را خطرناک توصیف کرد
  • شعرخوانی علم الهدی درباره حجاب: در شاهنامه، فردوسی به نقل از منیژه می گوید: منیژه منم، دخت افراسیاب، برهنه ندیده تنم آفتاب
  • گزارش تصویری از تمرین استقلال در کمپ ناصر حجازی
  • خنیانگر آیینی و مردمی موسیقی شمال خراسان درگذشت
  • بازگشت پسر ناصر حجازی به استقلال