Web Analytics Made Easy - Statcounter

مراسم پاسداشت محمدعلی مجاهدی  امشب با حضور شاعران پارسی زبان از کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، هند و پاکستان برگزار می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، مراسم پاسداشت پدر شعر آیینی ایران، استاد محمدعلی مجاهدی  امشب از ساعت 21 به وقت ایران و ساعت 23 به وقت دهلى نو با حضور استادان، شاعران و هنرمندان پارسى زبان به صورت مجازى در گروه بین‌المللى هندیران برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این مراسم، اهالی ادب از کشورهای ایران، افغانستان، تاجیکستان، هند، پاکستان و ... حضور دارند که از جمله این افراد می‌توان به غلامعلی حداد عادل، زکریا اخلاقی، حاج محسن طاهری، حاج مرتضی طاهری، سیداحمد صالحی خوانساری، سیدعلی موسوی گرمارودی، محمدکاظم کاظمی، محمود اکرامی، حسین اسرافیلی، علیرضا قزوه، رضا اسماعیلی، محمدحسین انصاری‌نژاد و ... اشاره کرد. 

در زیر سروده‌های 2 نفر از شاعران آیینی کشور که به استقبال محمدعلی مجاهدی رفته‌اند، منتشر می‌شود: 

محمدمهدی عبدالهی

آیینه دل مى‌شود روشن به نام عشق
صیقل دهد جان‌هاى عاشق را کلام عشق  

در "چنته"*ی خود هر چه دارى رو کن اى شاعر
هر مثنوى همچون غزل دارد پیام  عشق

با "کاروان شعر عاشورا"* قدم بردار
"یک آسمان پرواز"* کن در آن قیام عشق

در "محضر لاهوتیان"* رسم ادب این است
چون شمع باید سوخت آرى در مقام عشق

پروانه‌ى عاشق همیشه محو جانان است
بال و پرش مى‌سوزد اینجا با تمام عشق

عشق است این پروانگى این رسم خودسوزى
از بس تماشایى ست این حسن ختام عشق

شاعر بخوان آرى حکایت همچنان باقیست
آمد به پایان دفتر اما با سلام عشق

*اشاره به کتاب‌هاى «چنته»، «کاروان شعر عاشورا»، «یک آسمان پرواز»و «در محضر لاهوتیان» که از آثار ماندگار استاد مجاهدى است. 

سیدحمیدرضا برقعی

بار دیگر دل من هوایى ست
چون کبوتر به فکر رهایى ست
اوج فریاد در بى‌صدایى ست
"گرچه نى شروه خوان جدایى ست
شور و حال دلم نى‌نوایى ست"

بس که مرثیه خواندم برایش
گریه شد همدمش، آشنایش
زخمه دارد سکوت صدایش
"مى‌چکد خون ز نى ناله‌هایش
پرده‌هاى دلم نى‌نوایى ست"

داشت از حال میخانه مى‌گفت
از پریشانى شانه می‌گفت
از غزل‌هاى پروانه مى‌گفت:
"آن که با ما طبیبانه مى‌گفت
چاره‌ى درد عاشق، رهایى ست"

زندگى مى‌کند چون دراویش
کار خود را چنین مى‌برد پیش
آن که آیینه کرده هوایش
"دل ز خود برد و شد عاشق خویش
بس اداها که در دلربایى ست"

گریه در این حوالى مرا بس
چشمه چشمه زلالى مرا بس
کوزه‌هاى سفالى مرا بس
"عطر گل‌هاى قالى مرا بس
بوى این بوریاها ریایى ست"

گریه مهمان هر محفل ماست
هر حسینیه‌اى منزل ماست
روضه‌هایش در آب و گل ماست
"داغى از کربلا بر دل ماست
فطرت لاله‌ها کربلایى ست"

دفتر گریه را مى‌گشایم
من زمین خورده‌ى انزوایم
مانده بر ابرها جاى پایم
"بس که در حسرت لاله‌هایم
دست و پایم خیالم حنایى ست"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شعر آیینی شعر شعر آیینی شعر مرا بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۷۴۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور

تین نیوز

جمعیت بدمسکن کشور که براساس آمار های رسمی میانه دهه ۹۰، معادل ۱۹.۵میلیون نفر اعلام شده بود، در یک برآورد جدید به ۲۳میلیون نفر افزایش یافت.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصاد ۲۴، معاون وزیر راه وشهرسازی اعلام کرد: هم اکنون ۲۳ میلیون نفر از جمعیت شهری کشور به دلیل سکونت در بافت های فرسوده و ناکارآمد و همچنین سکونتگاه های غیررسمی، بدمسکن هستند و جان آن ها در معرض خطر قرار دارد. این برآورد جدید یک سوال مهم را در خود جای داده است؛ اینکه چرا طی یک دهه اخیر به رغم همه اقدامات انجام شده در حوزه نوسازی بافت های فرسوده وسکونتگاه های غیررسمی، جمعیت بدمسکن افزایش داشته است؟ آیا این اقدامات بی اثر بوده است؟

محمد آیینی، معاون وزیر راه وشهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران، در پاسخ به این سوال به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: برآورد فعلی از جمعیت بدمسکن، با توجه به متوسط نرخ رشد سالانه جمعیت صورت گرفته است. به گفته محمد آیینی، بررسی ها نشان می دهد، جمعیت ۱۱ و نیم میلیون نفری ساکن در بافت های فرسوده شهری ایران از سال ۹۵ تاکنون در هر سال به طور متوسط، رشد ۱.۳ درصدی، یعنی معادل نرخ رشد جمعیت ایران، داشته است.

 

اما، جمعیت بدمسکن ساکن در سکونتگاه های غیررسمی و حاشیه ای، به دلیل گسترش فقر مسکن، رشدی به مراتب بیشتر از حد طبیعی داشته و برآورد ها حاکی از آن است در هر سال به طور متوسط ۲.۳ درصد به جمعیت ساکن در این سکونتگاه های غیررسمی افزوده شده است. جمعیت حدود یک میلیون نفری ساکن در بافت های تاریخی نیز تقریبا در یک دهه اخیر بدون تغییر بوده است.

به گفته آیینی، همچنین، بخشی از این رشد جمعیت بدمسکن ناشی از گسترش محدوده بافت های فرسوده وناکارآمد و سکونتگاه های غیررسمی در سال های اخیر است. در حالی که ابتدای دهه ۹۰، مساحت پهنه های فرسوده و سکونتگاه های غیررسمی ۷۴ هزار هکتار اعلام می شد در تازه ترین برآورد ها این میزان به ۱۶۷ هزار هکتار افزایش یافته است. آیینی گفت: تاکنون بیش از یک میلیون و ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده ساخته شده است که حاصل نوسازی بیش از ۳۵۰ هزار پلاک فرسوده است.

هنوز ۲میلیون و۷۰۰هزار پلاک فرسوده با قابلیت ساخت دست کم ۴.۵میلیون واحد مسکونی در کشور وجود دارد. آیینی همچنین از صعود آمار نوسازی مسکن در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: در سال گذشته سهم پروانه های ساختمانی بافت فرسوده از کل پروانه ها به ۲۱.۵ درصد رسید؛ این سهم در ۱۴۰۱ معادل ۱۸.۵ درصد بود و در صورتی که بسته مشوق های شهرسازانه در همه شهر ها اجرایی شود، این سهم به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

معاون وزیر راه وشهرسازی، همچنین آماری از وضعیت ساخت وساز در بافت های فرسوده در قالب طرح نهضت ملی مسکن ارائه کرد. به گفته آیینی سهم بافت های فرسوده از ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور، ساخت ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در هر سال است. طی دو سال اخیر تاکنون ۲۶۶ هزار واحد مسکونی در قالب این طرح در پروسه ساخت قرار گرفته که از این میزان سهم تهران حدود ۵۵ هزار واحد است؛ همچنین بیش از ۸۲ هزار واحد نیز تاکنون افتتاح شده که حدود ۱۶ هزار واحد از این تعداد مربوط به تهران بوده است. آیینی اعلام کرد: بنا داریم تا پایان امسال آمار واحد های شروع شده نهضت ملی را به ۴۰۰ هزار واحد مسکونی رسانده و۱۰۰هزار واحد دیگر را نیز به بهره برداری برسانیم.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • موزه سینما بزرگداشت کیانوش عیاری را برگزار می‌کند
  • دومین نشست «عصابیفکن» برگزار شد
  • انتشار متن نامه شهید سردار زاهدی به رهبری
  • چشم ایلام به آمدن شهید تازه تفحص شده روشن شد
  • مارکو رویس گل زد و تا مرز گریه رفت
  • پیکر شهید «جهانگیر بیات» در ماهدشت تشییع و تدفین شد
  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • پیکر مطهر شهید «مرتضی غلامی» در گناوه استقبال شد
  • لغو مراسم آیینی سنتی کومسای در هورامان کردستان به دلیل بارندگی
  • استقبال وزیر آموزش و پرورش از طرح ابتکاری سند مراسم آغازین مدارس استان سمنان