Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم در تمام طول تاریخ مسیحیان زیادی در مدح و ثنای اهل بیت شعر سروده‌اند و محبتشان را ابراز کرده‌اند. خواندن اشعار کسانی که از فرهنگ و دین دیگری بزرگان ما را توصیف می‌کنند یا می‌ستایند جذاب است و می‌تواند ابعادی را به ما نشان دهد که خودمان شاید قادر به دیدنش نباشیم.

کتاب پدر، پسر، روح القدس تألیف محمدضا زائری از انتشارات نشر خیمه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب مجموعه‌ای از اشعار شاعران مسیحی در مدح و ستایش امام‌حسین و حضرت علی است. در این کتاب نمونه‌هایی از عرض ارادت اندیشمندان و شاعران و مسیحی به اهل بیت بیان شده است و ابعادی از عظمت امام حسین که در اشعار و نوشته‌های آن‌ها منعکس شده آمده است. این کتاب تجلیعشق علوی وشچر حسینی در دنیایی فراتر از دنیای اسلام است.
برخی از شاعرانی که آثاری از آنها در این کتاب به چاپ رسیده عبارت‌اند از جرج شکّور، جرج زکی‌الحاج، سعید عقل، خلیل فرحات، ویکتور کک و رشید سلیم الخوری. 
در بخشی از مقدمه کتاب درباره علت نامگذاری آن می‌خوانیم:
در احادیث و روایات ما ذکر شده است که: "ما قال فینا قائل بیت شعر إلا یؤید بروح القدس" یعنی کسی برای اهل‌بیت(ع) شعر نمی‌سراید جز آنکه به مدد الهی جبرئیل یاری شود. شاعران مسیحی نیز اگر برای پدر امت امیرمؤمنان و فرزندش سالار شهیدان شعری سروده و قلمی زده‌اند بی‌تردید مورد عنایت روح القدس قرار گرفته‌اند.
این کتاب گزارشی از آثار عنایت روح القدس برای ستایش پدر و پسر در بیان و زبان نویسندگان و شاعران مسیحی لبنان است. بزرگانی چون جبران خلیل جبران، جرج جرداق، بولس سلامه، سلیمان کتانی و...
و در بخشی از مقدمه آمده است:
زمانی که از عشق و شوق و دلبستگی نویسندگان و شاعران مسیحی به آل‌الله سخن می‌گوییم باید به یاد داشته باشیم که هر یک از ایشان در فرهنگ و فضای خاص خود پرورش یافته‌اند و نباید از آنان بیش از ادای احترام و اعتراف به حقیقت انتظاری داشت. باید این آثار را در همین حد و با همین کارکرد مطالعه کرد و از آن‌ها بهره برد. از جوینده و یابنده مسیحی که در مدح و ثنای امیرمؤمنان یا در سوگ و رثای سالار شهیدان اثری از خود به جای می‌گذارد نباید انتظار تغییر دین و آیین داشت یا توقع فهم و درک همه معارف الهی نمود و از رفتار و گفتار عادی او در چارچوب فرهنگ مسیحی‌اش تعجب کرد. چنین کسی از یک فرهنگ دیگر است با پیشینه‌ها و باورهای بسیار متفاوت و گاه کاملاً متناقض آمده است و همین تضاد و فاصله به آثارش چنین جذابیتی بخشیده است. هر چند نسبت تأثیرپذیری و شرایط روحی و معنوی افراد با هم تفاوت دارد اما به هرحال چنین افرادی معمولاً در تعلق به این فضای فرهنگی متفاوت مشترکند؛ پس نباید از تابلویی که به دیوار اتاق خود زده‌اند یا کتاب دیگری که منتشر کرده‌اند یا سخنان تازه‌ای که می‌گویند تعجب کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شاعران مسیحی روح القدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۳۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است

محمدحسن شاهنگی، دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نویسنده و پژوهشگر درباره آفت‌هایی که هر ساله دامن نمایشگاه کتاب تهران را می‌گیرد، گفت: اولین آسیب دولتی‌زدگی یا ارگان‌زدگی نمایشگاه کتاب است. اهتمام بیش از حد به نهاد‌ها و ناشران دولتی آفتی است که گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب می‌شود. اینکه مکان، متراژ و موقعیت جغرافیایی غرفه در کجا قرار گیرد و ارگان‌ها و انتشارات دولتی در اولویتِ بهره‌مندی از تسهیلات قرار می‌گیرند؛ در حالی باید سایر ناشرانی که در وادی گفتمان انقلاب اسلامی هستند، از تسهیلات برخوردار باشند.

شاهنگی ادامه داد: اگر قرار است تسهیلاتی به ناشران داده شود، باید تمام غرفه‌داران و ناشران از تسهیلات یکسانی بهره‌مند شوند. اگر در موارد تخلف بنا به اجرا شدن قوانین است، باید با تمام ناشران یکسان رفتار شود. اینگونه نباشد که اگر غرفه‌ای منتصب به یک نهاد ارگانی است، از مجازات و اعمال قوانین معاف شود. در مقابل ناشرانی که وابستگی دولتی ندارند، حداکثر مجازات در قبالشان اعمال شود. 

دبیر گروه ادبیات اندیشه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عدم انتفاع قابل قبول به فعالان مردمی، جوانان، ناشر - مولفان، ناشران جوان یا نوپا و استارتاپ‌های فعال در حوزه تعویض، تبادل و امانت کتاب را دومین آسیب نمایشگاه کتاب دانست و افزود: چقدر فعالان این حوزه برای مردم شناخته شده هستند؟ نشر‌های الکترونیک آنطور که باید در جامعه ایرانی شناخته شده نیستند و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی کشور عناویت ویژه‌ای را به آن حوزه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سومین آسیب غفلت از گردشگری فرهنگی است، توضیح داد: کتاب ذیل صنایع خلاق فرهنگی می‌گنجد. بر اساس جایگاه کتاب پیرامون فعالیت‌های فرهنگسازی و گفتمان‌سازی، باید مباحثی همچون اقتصاد نشر، فرهنگ نشر، سیاست نشر و رسانه نشر را برای مخاطب باز کنیم. نمایشگاه کتاب تهران یک فرصت فرهنگی و تبلیغی ایده‌آل است، که از بُعد بین‌المللی و از منظر دیپلماسی عمومی و فرهنگی می‌توانیم فرهنگ خودمان را به ملل دیگر معرفی کنیم و از این ظرفیت مهم گردشگری فرهنگی در چارچوب برگزاری نمایشگاه کتاب حداکثر استفاده را بکنیم. 

شاهنگی چهارمین آسیب نمایشگاه کتاب تهران را عدم برنامه‌ریزی برای طیف‌های مرتبط با نشر دانست و بیان کرد: قرار نیست نمایشگاه کتاب فقط برای ناشران برگزار شود. در همه جای دنیا برای نویسندگان، ویراستاران، صفحه‌آرایان، طراحان جلد و فعالان حوزه نشر از جمله چاپخانه‌داران، کتابداران و ... جشنواره سالانه‌ای برگزار می‌شود و در نمایشگاه کتاب به آنها بها می‌دهند. از آنها دعوت می‌شود و در قالب دورهمی علاوه‌بر اینکه همدیگر را می‌شناسند، به مردم هم معرفی می‌شوند و از ظرفیت جشنواره‌ای نهایت استفاده را می‌کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • بُن‌ پاشی در نمایشگاه کتاب؟ +توضیحات رئیس نمایشگاه کتاب
  • کتاب «رضای انقلاب» رونمایی می‌شود
  • ارگان‌زدگی؛ گریبان‌گیر نمایشگاه کتاب است
  • سینه‌ این هنرمند لبریز از اشعار و عرفان بود
  • دانشجویان یهودی و مسیحی در حال حمایت از مردم غزه‌اند
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • پایان جشنواره ملی "شعر کودک و نوجوان رضوی" در همدان 
  • پایان جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان + تصویر
  • نکوداشت چهره برجسته فرهنگ و ادب کشور «استاد جواد محقق» در همدان
  • نهضت ترجمه اشعار فارسی به عربی در خوزستان